SD sysslar med historierevisionism

22:59 Niclas 0 Comments


Sverigedemokraterna har blivit upptagna i EFD-gruppen i EU-parlamentet. Där får de sällskap av bland andra brittiska Ukip. Något som rörde upp känslor i Storbritannien i dag. 
– Oavsett hur du ser på Europa är det svårt att se hur brittiska jobb ska gynnas av att brittiska parlamentariker hänger med drägget från extremhögern, säger en libraldemokrat till tidningen The Guardian.
Det är uppenbarligen också det som har varit den stora betänkligheten för Ukip: Sverigedemokraternas bakgrund i vitmakt-rörelsen. Enligt den brittiska tidningen har Ukip-ledaren Nigel Farage lovat att undvika högerextrema partier, men Farage menar att han inte brutit löftet.
"Ukip insisterade i går kväll att Farage inte brutit sitt löfte eftersom de två sverigedemokratiska ledamöterna, Kristina Winberg och Peter Lundgren, var tvungna att skriva ett brev till Ukip-ledaren där de tog avstånd från partiets förflutna."
Och det är där som Sverigedemokraterna väljer att ta strid mot verkligheten. I en rad med tweets bestrider de vad The Guardian skrivit i sin artikel.

Ska vi lyssna på SD, som uppenbarligen inte är så noga med att korrekt beskriva sitt förflutna, så var de inte grundade av en medlem av vit makt-rörelsen. Men verkligheten talar emot SD.

SD:s första partiledare, Anders Klarström, hade tidigare varit aktiv i det nazistiska partiet Nordiska rikspartiet. Även partiets första revisor hade kopplingar till nazismen. Gustaf Ekström var frivillig i SS under andra världskriget. Två av partiets tidiga ledare hade alltså kopplingar till nazismen.

Men det är väl inte kul att bli beskrivna som ett parti med rötter i nazismen. Därför slåss SD mot verkligheten.

***

Som en liten bonus. SD fortsätter att slåss mot allt vad verklighet heter under kvällen.

Guardian hävdade att nazistuniformer hade förbjudits på SD:s möten.


Bilder från SD-möten. Men det här förekom inte, enligt SD.


Nej nej nej, nu ser ni i syne igen. Ingen har hotat någon.


Lots of inaccuracy in these tweets. Not serious.

0 kommentarer: