Unionens tidning sätter två rasister i sin fejkregering

21:10 Niclas 0 Comments

Unionens medlemstidning Kollega har gjort en undersökning bland sina medlemmar. Hur kommer tidningens läsare rösta i höstens riksdagsval?

Siffrorna är intressanta, men inte häpnadsväckande. S är största parti, följt av M och därefter V och MP på samma procent (8). Socialdemokraternas siffror är något högre än vad de vanligtvis är; 32%.

Siffrorna är, som sagt, intressanta. Men hade det inte varit för följande uppslag, "... och här är er regering", hade jag inte ens skrivit det här inlägget.

Kollega har tagit sig friheten att sätta ihop en regering baserad på undersökningen de gjort. De kallar den "Kollegas läsares dreamteam". I den har Löfven ersatt Reinfeldt som statsminister, som i stället fått nöja sig med jobbet som närings- och energiminister. Borg är kvar som finansminister och Magdalena Andersson är finansmarknadsminister.

Som landsbygdsminister har Kollega valt att sätta Jimmie Åkesson, med motiveringen:
"Här får Åkesson chansen att verka för en levande landsbygd och nya landsbygdsjobb som SD utlovat"
Som jag tolkar det är Kollega livrädda för att bli stämplade som "odemokratiska" om de inte låter Åkesson få en plats i fejkregeringen. I det stora hela är det här dock bara ännu ett steg mot att normalisera partiet. Åkesson får en plats i "Kollegas läsares dreamteam" och tidningen tycker inte att det är en big deal. Inte med ett ord nämner de Åkessons och Sverigedemokraternas rasism.

Som om det inte vore nog med Jimmie Åkesson, som det ändå går att finna rimliga (om än fega) förklaringar till. Kollega har valt att sätta in Sveriges mest folkkära rasist i regeringen. Som bostads- och kulturarvsminister, med motiveringen...
"Får chansen att kombinera bostadspolitiken med sitt intresse för medeltiden. Kanske kan Götene medeltidsby bli bostäder?"
... finner vi ingen mindre än Bert Karlsson.

Det här är första och (förhoppningsvis) sista gången jag nämner Bert Karlsson i denna blogg. Men det finns några saker som gör mig förtvivlad. Hur har denna man blivit folkkär? Och varför väljer Kollega att sätta honom i regeringen?

Jimmie Åkesson är en politiker och jag kan se varför de väljer att sätta honom i sin fejkregering. Men varför sätta dit Bert Karlsson? Försöker de sig på ett skämt? Är det jag som missar det roliga?

Eller är det bara så att redaktionen på Kollega tycker att Bert, trots att han är rasist, är en sån mysig gubbe som säger precis vad han tycker?

Läs hela artikeln på Kollegas webb.
Läs hela artikeln i Kollegas e-magasin (sidorna 26-29).

Alla bilder i artikeln är skärmdumpar från Kollegas e-magasin.

0 kommentarer: