Verkar vara en medveten strategi

16:41 Niclas 3 Comments


Det är ännu ett avslöjande signerat Inte rasist, men. Per Öberg, presstalesperson för våldsbejakande och nazistiska Svenska Motståndsrörelsen (SMR), kommer in i Ludvika kommunfullmäktige. Samtidigt riskerar även Borlänge att få en nazist i kommunens styre.

Hur har det här gått till då, undrar du kanske? Svaret är att SD i flera kommuner fortsätter ha öppna listor i kommunvalen. Det innebär att vem som helst kan skriva ett namn på en SD-valsedel och den personen har då möjlighet att komma in i kommunfullmäktige på ett av SD:s mandat.

Och SD har ingenting att förlora på det. I många kommuner har SD inte tillräckligt med kandidater för att fylla alla stolar. I Ludvika stod fem personer på listan samtidigt som partiet fick sju mandat.

I mina ögon ser det här ut som en medveten strategi. För det är ingen hemlighet att SD gynnas av att nazistiska organisationer får uppmärksamhet. Plötsligt framstår SD som det mindre dåliga av två mer än dåliga val. SD normaliseras samtidigt som SMR och andra nazistiska organisationer får en möjlighet att flytta fram sina positioner.

Hade Sverigedemokraterna verkligen brytt sig om det här hade de inte haft öppna listor. De hade låtit stolar stå tomma och förlitat sig på att de kandidater som finns räcker. Men det har de inte gjort. Och plötsligt sitter en nazist, som enligt Aftonbladet fått 18 röster, med och styr kommunen.

3 kommentarer:

  1. En klassiker. Även Hitler lovade etablissemanget att han skulle hålla dom där hemska brunskjortorna i schack. Som maffian - vi skyddar er mot människor som bränner ner ert hus om ni inte betalar ...

    SvaraRadera
  2. Det är beklagligt att Per Öberg kommit in i kommunfullmäktige. Men det betyder inte att han är med och styr kommunen. Han kommer att sitta ensam. Kommunala frågor är som regel praktiska och inte ideologiska. Per Öberg kommer att ha tråkigt i lokalpolitiken.

    SvaraRadera
  3. Man blir bara så jävla förbannad .Det är en skam för demokratin :-(

    SvaraRadera