Nazisten om att döda: – Det känns inget alls

15:00 Niclas 1 Comments

Nazisten Mikael Skillt. (Foto: Privat.)
Under förmiddagen skrev den svenske nazisten Mikael Skillt, som för närvarande är i Ukraina och krigar, på Twitter:


Skillt har gett bort en PKM, den kulspruta som syns på bilden, till en soldat han krigar med. "Den bästa gåvan en man kan ge en annan man", blev tacket. Personligen ställer jag mig något tvivlande till om så är fallet. Hur som helst. En stund senare fick Skillt frågan: Hur känns det att döda?Problematiken i den här tweeten behövs egentligen inte förklaras. Men jag gör det ändå. En svensk nazist har alltså åkt till Ukraina för att kriga. Han säger att det inte känns något alls att ta livet av en annan människa, det är i själva verket "som att gå till vilket jobb som helst".

Frågan måste ställas: Vad händer efteråt? Skillt befinner sig just nu i en krigszon. Men vad händer när Skillt bestämmer sig för att åka hem? Han har dödat människor och anser inte att det är något problem. Samtidigt har han varit aktiv i både nazistiska Svenskarnas parti och det våldsamma Svenska motståndsrörelsen. Har Säpo koll på Skillt? Kommer de ha ännu större koll på honom när han kommer hem från Ukraina?

Men frågorna som ställs är fler än det. Hur hindrar vi att svenska nazister åker utomlands för att strida sida vid sida med likasinnade? Regeringen pratade om ett lagförslag innan valet, att det ska bli olagligt att delta i strider utomlands som riksdagen inte godkänt. Det kan ses som ett stelbent förslag som skulle leda till att de kurder som åker till Kobane för att strida mot Daesh (ISIS) skulle bryta mot lagen. Jag har dock inte sett några andra förslag som ser bättre ut.

Att svenskar åker utomlands och mördar är inte bara ett problem i Ukraina. Det är också ett problem när det kommer till Daesh. Genom media har vi fått ett antal rapporter på svenskar som åker för att stödja terrorgruppen. Sverige kan inte längre stå vid sidan och låta det passera. Lagförslaget är osmidigt, stelbent och opraktiskt. Men kanske det bästa vi har att tillgå just nu?

1 kommentar:

  1. Ett "Ander Behring Breivik"-scenario är väl inte osannolikt.

    SvaraRadera