Tre stora förändringar i svensk extremhöger

15:13 Niclas 2 Comments

Tre nyheter rörande svensk extremhöger kom idag. Jag ska försöka sammanfatta dem åt er.

Kent Ekeroth tillbaka i justitieutskottet, avslöjar AftonbladetEkeroth fick den mildaste bestraffningen efter järnrörsskandalen som avslöjades av Expressen för knappt två år sedan. Han blev endast av med posten som rättspolitisk talesperson, men tilläts sitta kvar på SD-mandatet i riksdagen. Men nu ska han vara på väg tillbaka. Aftonbladet skriver: 

I dag kan Aftonbladet avslöja att Ekeroth troligtvis får tillbaka platsen i justitieutskottet - en av de mest statusfyllda. Aftonbladet har tagit del av en intern lista som avslöjar vilka utskott SD-ledamöterna är tänkta att sitta i. Enligt säkra källor bestämdes det redan i somras.

Nazister bildar parti. Förra veckan kom det fram att nazisten Per Öberg lyckats få en av Sverigedemokraternas poster i fullmäktige i Ludvika. Nu ska han, tillsammans med den våldsbejakande nazistgruppen SMR (som Öberg är "presstalesperson för") bilda ett parti. Aftonbladet skriver:

Platsen i kommunfullmäktige har gjort att SMR nu planerar att bilda parti. Svenska motståndsrörelsens ledare Klas Lund skriver i ett pressmeddelande att gruppen diskuterat bildandet av en parlamentarisk gren under lång tid.

Nazistiska Svenskarnas partis tidning lägger ner. Realistens chefredaktör Björn Björkqvist, som kandiderade till Färgelandas kommunfullmäktige, valde att hoppa av igår. Han motiverar sitt beslut med att det endast var tillfälligt han ställde upp som chefredaktör. Partiet väljer därför att helt lägga ner tidningen.

Det finns idag flera andra nyhetssidor på internet som förmedlar information ur ett i varierande grad svenskvänligt perspektiv och då vi har begränsade resurser måste vi satsa dessa där vi har högst konkurrenskraft och där vi kan fylla ett nytt tomrum inom detta verksamhetsområde.

Hänvisningar till nazisttidningen Realisten nedan. Dessa går genom Unvis.it vilket innebär att Realisten inte får någon extra statistik genom ditt besök.

"Tack för denna tid" -- Björn Björkqvist avgår
En kort kommentar från ägarna

2 kommentarer:

 1. Två nyheter rörande extremhögergrupperingar och en rörande en företrädare för ett populistiskt och konservativt parti.

  Rätt ska vara rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt är rätt. Sverigedemokraterna är i högsta grad ett extremhögerparti.

   Radera