SD: Fixa hunddagis i riksdagen

11:34 Niclas 0 Comments


Den som letar efter SD:s dumheter behöver inte leta länge. Måndagen började med att partiet presenterade sin skuggbudget och höftade fram att en "mer restriktiv invandring" skulle spara in 187 miljarder kronor. En siffra som inte ens Jimmie Åkessons ersättare Mattias Karlsson kunde svara på varifrån den kom.


Men SD:s påhittade siffror var ändå inte det mest bisarra som rapporterades om partiet igår. Skiftet och Nyheter24 skrev båda om en – låt oss kalla den annorlunda – motion. Hanna Wigh och Cassandra Sudin, båda riksdagsledamöter med ett arvode på 58 000 kronor i månaden, föreslår att riksdagen ska fixa hunddagis åt dem.

Att vara ledamot i Sveriges Riksdag innebär för många ledamöter många nätter hemifrån familj och vänner med ett högt stressat arbetstempo. Det vore värdefullt att som ledamot kunna ta med sin hund upp till riksdagen och erbjudas möjligheten att den får tillsyn, rastning och omsorg under kontorstid.

En kan ju hävda att när en tjänar nästan 700 000 kronor per år har en råd att betala för hunddagis. Speciellt när en redan har gratis guldkort hos SJ, får 110 kronor skattefritt per natt i Stockholm i traktamente, slipper trängselskatt, får gratis Iphone och dator, har 50 000 att resa utomlands för och har en gratis övernattningslägenhet.

Men för antietablissemangspartiet Sverigedemokraterna räcker visst inte det.

UPPDATERING: I en kommentar till Expressen säger Hanna Wigh att "självklart ska jag och andra betala för eventuell hundpassning". Hundpassningen skulle alltså inte vara gratis. Detta gör dock inte att motionen framstår som mer rimlig i mina ögon. En snabb sökning på "hunddagis stockholm" ger ett 50-tal resultat. Möjligheterna finns redan för Wigh och Sundin att lämna sina hundar, men inte i riksdagens regi.

0 kommentarer: