Den oväntade vändningen efter SD-avslöjandet

19:42 Niclas 0 Comments

Glöm Paradise Hotel, Big Brother, Ex on the Beach och allt vad det heter. Ett fullgott triangeldrama utspelar sig i verkligheten, just nu!

I går avslöjade Dagens Industri att näringslivets olika intresseorganisationer samtalat med Sverigedemokraterna. SD:s oväntade helvändning i frågan om vinster i välfärden ska till exempel ha kommit efter näringslivets flörtar.

"Tjänstemän på Svenskt Näringsliv har vid flera tillfällen försett SD med rapporter och policydokument och ibland har dessa mer eller mindre ordagrant blivit partiets politik."

Under kvällen kunde DI även rapportera att PR-firman Kreab legat bakom näringslivets kontakterna med Sverigedemokraterna. För grundaren Peje Emilsson är det "självklart" att försöka "påverka alla som är politiskt valda", även om det handlar om sverigedemokrater. Vilket kan tyckas vara ganska trist om man inte är fascist eller har något att vinna på att fascister (även om de är "politiskt valda" eller inte) vinner mark.

Men moral och företagande går inte hand i hand. Uppenbarligen.

Fram tills för några timmar sedan var detta den stora nyheten. Men sedan kom nytt sprängstoff som gav historien en helt ny dimension, signerat högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell.Kort sammanfattat: Weidmo Uvell är gift med Markus Uvell som i sin tur är Sverigechef för Kreab. Markus Uvell har tidigare haft ett förhållande med en kvinna vid namn Linda Öhrn. Samme Öhrn är journalist på Dagens Industri och är en av tre reportrar som avslöjat Kreabs roll i näringslivets SD-flört. Vad försöker Uvell insuera? Är det hämnd som ligger bakom att Öhrn, tillsammans med två andra reportrar, gjort ett avslöjande som visar Kreab i nytt ljus?

Under dagen publicerade Kreab ett pressmeddelande där de förnekar att de legat bakom Sverigedemokraternas nya åsikt om vinster i välfärden. Men den "politiska situation" som nu råder i Sverige gör att Kreab känner sig tvungna att ha "professionella kontakter med riksdagens samtliga partier".

Sakfrågan är väl ändå snart glömd. Nu väntar vi på nästa avsnitt i triangeldramat Weidmo Uvell/Uvell/Öhrn.

0 kommentarer: